Back to Top

Over mij

Iets over mijzelf

Nieuwe inzichten en methodes van behandeling komen nog elke dag langs om in de praktijk toegepast te worden.  Zo heeft mijn therapie zich geleidelijk ontwikkeld tot nu toe. Met iedere behandeling dienen zich voortdurend nieuwe ideeën aan om geïntegreerd te worden.Mijn behandeling bestaat uit aanraken en waarnemen van de verstoring c.q. blokkade van de beweging. Hoe meer er waargenomen wordt en hoe subtieler, des te meer er zich herstelt in het lijf.

Mijn therapie wordt gekenmerkt door drie invloeds-sferen te weten: osteopathie, haptonomie en bewustzijnsontwikkeling.


henny

Iets over de praktijk

In het "oude centrum" van Havelte staat, tussen eeuwen oude eiken, een prachtige schaapskooi.Het is mijn voorrecht om hier al sinds 25 jaar mijn praktijk te houden. Het is een heerlijke rustige plek om te werken als therapeut. Sinds jaren heeft mijn dochter Laura Martens hier ook haar praktijk voor Cranio-Sacraal therapie.


cranio-havelte.nl

De liefde voor het geheel staat bij mij centraal. Als het gaat om mijn werk, dan nodig ik mijzelf en iedereen uit om naar binnen te gaan en te voelen en waar te nemen hoe dat is, wat er gebeurt en wat dat met me/je doet. Ik heb ervaren dat het heel helend is, zowel fysiek als geestelijk. Deze heling komt voort uit het geheel, de eenheid of zoals het ook wel genoemd wordt, de (alomvattende) Aanwezigheid, waar alles en iedereen onderdeel van is. De Aanwezigheid verbindt alles en iedereen met alles en iedereen, het is een totaalbesef van eenheid. Het is èn binnen èn buiten, er bestaat geen scheiding meer, want die heeft nooit echt bestaan. Mijn therapeutische interventie bestaat uit het uitnodigen om "in de eenheid’ te stappen door JA te zeggen tegen alles wat je voelt dat er gebeurt.